Analist: de recente Bitcoin-daling is niet zo erg

Zoals we inmiddels allemaal weten, is bitcoin niet in zijn beste staat. De valuta blijft dieper in de vergetelheid raken en handelt nu tegen ongeveer $ 9.900 op het moment van schrijven, ondanks dat hij iets meer dan een week geleden voorbij de $ 12.000- lijn ging.

Bitcoin is op weg naar een donkere plek

Volgens verschillende bronnen waren er de afgelopen weken echter overal in de crypto-ruimte rode vlaggen en liep bitcoin al lang het risico af te stevenen op een extreem lage positie op de financiële ladder. Volgens de wekelijkse Jab-nieuwsbrief :

Een kwantitatieve risico-indicator waarvan bekend is dat hij prijsomkeringen signaleert, bereikte op 21 augustus overbought-niveaus, wat duidt op voorzichtigheid ondanks de bullish trend.

Bovendien zijn de zaken de laatste tijd relatief wankel geweest met bitcoin-futures, waarbij bedrijven zoals BitMex „opscheppen“ over een open bitcoin-rente van ongeveer 800 miljoen. Dit was hetzelfde niveau als ongeveer twee weken geleden – een andere periode waarin Bitcoin Era zijn prijs zag dalen.

Het lijkt erop dat er de laatste tijd veel verkoopactiviteiten zijn in de ruimte. Het is waarschijnlijk dat bitcoin, bij het bereiken van $ 12.000, veel mensen heeft geïnspireerd om hun voorraad of op zijn minst een deel van hun voorraad te verkopen, wat de plotselinge daling naar het bereik van $ 9.000 zou kunnen veroorzaken.

Dit is al jaren een serieus probleem dat door de crypto-ruimte slingert. Als bitcoin stijgt, moet je wachten en het nog meer laten stijgen. U verkoopt niet op het moment dat u een paar dollar wint. Dit is geen manier om te investeren, en meer dan dat, het brengt de hele digitale ruimte in gevaar.

Een analist bij Crypto Quant legde in een interview uit:

Mijnwerkers hebben sinds gisteren ongewoon grote hoeveelheden BTC verplaatst… bitcoin uit hun mijnportefeuilles halen en naar beurzen sturen.

Hoewel de omstandigheden rond bitcoin er op het moment van schrijven nogal grimmig uitzien, gelooft niet iedereen dat dit een teken is van negatieve dingen die komen gaan. Sommigen beweren zelfs dat de prijsdaling nodig is om bitcoin de komende maanden sterk te houden.

Misschien is dit niet zo’n vreselijk ding

Een anonieme analist bij Rekt Capital verklaarde onlangs:

Bitcoin bevestigde een macro-bullmarkt op het moment dat het zijn wekelijkse trendlijn brak … Dat gezegd hebbende, prijscorrecties in bull-markten zijn echter een natuurlijk onderdeel van elke gezonde groeicyclus en zijn een noodzaak om de prijs later hogere niveaus te laten bereiken … Bitcoin zou kunnen terugkeren als tot $ 8.500, terwijl het zijn macro-bullish momentum handhaaft. Een herhaling van dit niveau zou een ‚hertestpoging‘ zijn, waarbij een eerder niveau van druk aan de verkoopzijde verandert in een nieuw niveau van interesse aan de koopzijde … Een andere manier om na te denken over deze terugslag is door de lens van de bitcoin-halvering . Na elke halvering consolideert de prijs zich in een ‚heraccumulatie‘-bereik voordat het uit dat bereik naar boven breekt, maar keert later terug naar de top van het bereik voor een‘ nieuwe testpoging ‚.