Bitcoin falder under $ 11K for første gang i uger

Bitcoin har taget endnu et grimt fald. I skrivende stund er verdens største kryptokurrency efter markedsværdi faldet til $ 10.000-serien. Det handler i øjeblikket på omkring $ 10.800 og er faldet til under $ 11K for første gang i flere uger.

Bitcoin falder hurtigt

Som det viser sig, er den amerikanske dollar begyndt at komme sig. Efter måneders lidelse på grund af den ekspanderende koronaviruspandemi begynder den nationale fiatvaluta i Amerika og flere andre lande at vise nyfundne modstandsdygtighed og vinde sin plads på den finansielle stige tilbage. Selv om dette bestemt er godt for Vesten, er bitcoin nødt til at lide, når den amerikanske dollar er i en øverste position.

Indtil nu blev det antaget, at den amerikanske dollar ville være sårbar over for inflation og andre barske økonomiske forhold. Således så mange bitcoins som typiske aktiver i ”safe haven”. Noget der potentielt kunne afdække ens formue i tider med stridigheder og holde deres penge sikre mod barske monetære omstændigheder.

For det meste har bitcoin ikke rigtig svigtet folk for sent. Det har forblevet modstandsdygtigt og stærkt og endda krydset ind i $ 12.000-området et par gange i løbet af de sidste to måneder. Desværre har disse spring aldrig rigtig varet, da $ 12K har vist sig at have et stærkt modstandsniveau for verdens primære form for digitale penge, og med sit seneste hop ud over $ 12K har Bitcoin Loophole vist sig stadig for volatil og svag til at opretholde det momentum, som kommer med at krydse tærsklen, da bitcoin i øjeblikket er faldet mere end $ 1.000 under dette niveau.

Derudover er det klart, at sammenhængen mellem aktier og bitcoin er blevet svækket eller ikke længere er der ved pressetid, da aktiemarkedet har været stigende sent, mens bitcoin fortsætter med at falde yderligere.

Er der yderligere dias i den umiddelbare fremtid?

Så hvad betyder det for den digitale valuta i de kommende uger? Selvom det sandsynligvis er for tidligt at antage, at kryptovalutaen skal støtte sig til et pludseligt nedbrud, hævder nogle analytikere, at yderligere korrektioner kan forekomme, før tingene bliver bedre for BTC. Mike Novogratz fra Galaxy Investment Partners forklarede i et nylig interview, at aktivet endnu ikke skulle skæres ud og sagde:

Vi har krydset Rubicon. Bitcoin forsvinder ikke, Ethereum-projektet forsvinder ikke, det har kritisk masse, og du vil fortsætte med at se innovation efter innovation.

Alt i alt er dette den største dråbe, bitcoin har været afholdt over de sidste 30 dage. Mange handlende troede aldrig, at bitcoin ville falde til under $ 11.000, da trods dets problemer med $ 12.000 modstandsniveauet i de foregående par uger, havde valutaen altid formået at genvinde noget af sin fremdrift og kun falde et par hundrede dollars her og der i stedet for $ 1.000 eller mere. Det nuværende scenario åbner bitcoin op for nogle tunge prisændringer, og det er svært at vide, hvor meget længere aktivet vil falde, før prisen begynder at vise tegn på forbedring.