PayPal ziet Crypto Trading Volume Surge als Bitcoin Prijsherstel.

De vaste PayPal van de betalingen heeft een nieuw verslag in de handelsvolumes van de cryptocurrency transactie geraakt aangezien de prijs van bitcoin terug van een duik stuitert die het van een bijna $42.000 hoogte van alle tijden tot $30.500 zag dalen.

Voor sociale media, wees Alex Saunders erop dat PayPal zijn vorige crypto handelsvolumerecord gisteren verdubbelde, zoals het eerste dat door Financià „le Magnaten wordt bevlekt, de dag begon de prijs van BTC te herstellen, door het handelsvolume van cryptocurrencyuitwisseling ItBit te bekijken, de institutionele-rang cryptouitwisseling die door Paxes wordt gelanceerd die Paypal gebruikt.

Het is niet duidelijk of de handelsvolumes te wijten waren aan een toename van de bitcoin-aankopen, of dat ze afkomstig waren van cryptocurrentbeleggers die in paniek hun holdings verkochten omdat de prijs van BTC aanzienlijk was gedaald ten opzichte van het recordniveau.

PayPal, het is het vermelden waard, kondigde in oktober vorig jaar aan dat het zijn klanten zou toelaten „cryptocurrency rechtstreeks van hun PayPal-rekening te kopen, te houden en te verkopen“. Bovendien is PayPal van plan „het nut van cryptocurrency aanzienlijk te verhogen door het beschikbaar te stellen als financieringsbron voor aankopen bij zijn 26 miljoen handelaars wereldwijd“.

Alleen gebruikers in de VS kunnen momenteel bitcoin kopen met PayPal, hoewel het betalingsbedrijf van plan is om de dienst in de toekomst wereldwijd uit te rollen. De gegevens van CryptoCompare for ItBit laten zien hoeveel handelsvolumes er op PayPal zijn gestegen.

Het grootste deel van het handelsvolume, zo blijkt uit de gegevens, was op het BTC/USD-paar, terwijl een aanzienlijk deel ook voor ETH bestemd was. ItBit heeft handelsparen voor BTC, ETH, LTC en BCH – de vier cryptoassets die PayPal zijn gebruikers laat kopen – en voor Paxos Gold (PXG). Het handelsvolume voor de laatste, het is het vermelden waard, was te verwaarlozen.

De prijs van Bitcoin wordt momenteel verhandeld op $34.400 nadat de zware verkoop leidde tot een long squeeze die leidde tot de liquidatie van high-lveraged long posities op de crypto-derivatenbeurzen in een tijd waarin de Amerikaanse dollar aan kracht begon te winnen.

Tijdens de uitverkoop bleven de bitcoin-adressen met meer dan 1.000 BTC – de zogenaamde walvissen – groeien, terwijl die met 0,1 BTC of minder daalden, wat betekende dat grote beleggers zich bleven opstapelen en dat retailbeleggers hun fondsen bleven verkopen.

Voor sommige analisten, waaronder Lark Davis, werd de uitverkoop kortgesloten door walvissen die vervolgens gebruik maakten van de lagere prijzen om de fondsen die de kleine beleggers in paniek verkochten op te slokken. De analist waarschuwde de beleggers dat ze moesten voorkomen dat ze „walvisvoer“ zouden worden.